fredag den 26. oktober 2012

Besøg fra Danmark og nye udfordringer


Hverdagen virker meget rolig, men der sker alligevel en del, når vi sådan ser tilbage. Som det største står nok de to besøg hjemme fra Danmark. Selvom vi er faldet godt til, savner vi jo alligevel ofte familie og venner, så det var skønt med besøg. Det første besøg var Anna, Niels, Camilla og Michael (Christinas søster med familie). Det var rigtig dejligt at være sammen med dem igen, og vi hyggede alle. Selvom vi alle fire skulle i skole, var der alligevel meget tid til at hygge, og det var dejligt. En dag var vi på en tur til den højeste fjeldtop i området. På vejen derhen købte Filip nogle kager af nogle børn i vejkanten. Jeg syntes selvfølgelig, at det var dumt, at han havde brugt 50 kr. på det, men jeg endte med at trække ordene i mig igen… De kager blev nemlig vores redning til at holde humøret lidt oppe hos børnene, da gåturen op ad fjeldet bød på lidt flere udfordringer end forventet… Der hjalp saltstænger og frugt ikke meget. Vi regnede ikke med at møde kraftigt snevejr midt i oktober! Der var ikke det mindste tegn på det hjemmefra, eller ved foden af fjeldet, så det gav os en del ekstra udfordringer med kulde og glatte stejle ”stier”. I forvejen er der spænding nok ved at gå en lang tur op af fjeldet på rødder, sten og svært terræn - med fire børn. Turen op blev både kold og hård, vanter måtte gå på omgang, og til sidst gav den søde moster Daniel hendes trøje og tørklæde, da han rystede af kulde… Ja det var noget af en tur men heldigvis også sjov noget af vejen, og ikke mindst da vi endelig sejrede ved at nå toppen og senere sofaen med dyner og kakao.

En stille og rolig start på turen.... 

Kort tid efter var der godt med sne. 

Hygge med fætter Niels og kusine Anna. 

Senere fik Milka besøg af sin familie, og de boede hos os, for vi har jo noget mere plads, end hun har på et værelse. Det var også et rigtig hyggeligt besøg. Milkas mor Helene var lærer for børnene, så Milka kunne komme med til vores undervisning, og det gik godt for alle parter. Milkas brødre var også med som hjælpe-lærere nogle dage, så de havde fuld bemanding i Dansk-skolen. Når der var ro på børnene om aftenen, fik vi mange gode snakke om deres oplevelser i Peru. Guld værd for os der snart skal derned! 

Milkas bror Mathias og Peter Pedal har godt styr på børnene.

Her på skolen er antallet af studerende faldet drastisk. Klassen ”Globbies” er delt op i 8 grupper, der er rejst til 7 forskellige lande for at fortælle om Gud og hjælpe med projekter der i 4,5 måned. Tilbage er kun vores klasse dvs. 16 studerende. Vi havde en farvel-fest for dem i tirsdags, og det var en festlig aften, hvor vi havde hver vores opgaver. Jeg serverede (et gammelt job blev genopfrisket), og Filip tog et større spring. Han holdt andagten for alle. Det er jo på engelsk, og det er lidt af en udfordring med 68 tilhørere incl. lærere, ledere osv. Når det nu er mig, der skriver, kan jeg vel godt tillade mig at sige, at det gik fint.   
Et lille praktisk tip: Øverst på siden er der en bjælke, hvor du kan skrive din mailadresse og trykke på ”Submit”. Efter nogle klik er du igennem noget, der gør, at du får sendt en mail, når der er noget nyt på bloggen. Så slipper du for at kigge her uden grund…

Daniel går til fodbold sammen med andre børnehavebørn i byen. Sejt... 
(Christina)

    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar