torsdag den 18. oktober 2012

Tid med Gud


Nu er det lidt mere end 1 ½ år siden, at det hele startede med nogle tanker om at Gud måske havde brug for os et andet sted i verden end Hasle – Bornholm. I den tid har det nogle gange været meget svært at forstå, hvad Gud ville med os. Nu er vi her på GUS og er ved at vænne os til en ny hverdag. Skolen starter klokken 9.00 med fællesandagt, bedegrupper eller minigudstjeneste. Derefter er det tid til personlig andagt og bøn. Vi har fået et bibelstudiehæfte hvor der er 5 stykker til hver uge. Så det passer perfekt med et stykke om dagen mandag til fredag. En af vores lærere har været med til at lave dette bibelstudiehæfte som meget handler om hvor vigtigt det er at vi læser i vores bibel og hvor vigtigt Guds ord skal være i vores liv.
Eks salme 1 vers. 2-3 ”Men har sin glæde ved Herrens lov, og grunder på hans lov dag og nat. Han er som et træ, der er plantet ved bækken; det bærer frugt til rette tid, og dets blade visner ikke. Alt, hvad han gør, lykkes for ham”.
Og Ezras bog kap. 7 vers 9 B - 10 ”For hans Guds gode hånd var over ham. For Ezra havde sat sig for at granske Herrens lov og følge den og lære Israel lov og ret."
Det er virkeligt dejligt, at have tid til at lære Gud og bibelen bedre at kende. Hver mandag har vi vores bibelgruppe, hvor vi kan snakke om hvordan det gik med at få læst i løbet af ugen samt hvad vi konkret har tænkt på at ændre i vores liv. En af opgaverne i hæftet var f.eks. at læse et kapitel af Ordsprogenes bog hver dag i en måned, og så forsøge at leve konkret efter det der står. Her er meget at tage fat på. Og det er selvfølgelig ikke fordi vores frelse afhænger af hvordan vi lever, men det er vigtigt når vi ønsker at følge i Jesu fodspor og bliver kristne ledere rundt om i verden.
Derudover har vi nogle fantastiske gode undervisningstimer hvor vi har lært en masse om mødet med en anden kultur som kan give nedture og frustrationer. Vi har lært hvordan man kan lære et nyt sprog på en god, sjov og hurtig måde, og vi har lært en masse om Islam. Vi har også lige haft besøg af nogle gæstelærere fra USA som ville bevise at Gud har skabt verden og Jesus er opstået. Vi lærte en masse om The Big Bang og Intelligent Design samt evolutionsteorien.   
Alt i alt sker der rigtig meget og det føles virkelig som om at Gud udruster os til vores tid fremover som vi glæder os spændte til. En ting jeg er kommet i tanke om imens vi har været heroppe er, hvor vildt det er, at vi tager på missionsskole i 4 måneder, skal lære et helt nyt sprog på 6 måneder, og rejser halvvejs rundt om jorden for at fortælle om Jesus. Hvorfor gjorde vi ikke meget mere derhjemme for at fortælle om Jesus til vores naboer og dem vi mødte, når nu vi kunne sproget og havde en rimelig ide om hvordan man bør opføre sig i samfundet?
Men bibelen fortæller os at vi skal sende missionærer. Jeg er blandt andet kommet til at holde meget af et vers i Apostlenes Gerninger. Kap. 1 vers 8 B ” I skal være mine vidner både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jordens ende”, og her fortæller Jesus os ikke hvor det er vigtigst eller hvor mange procent der skal sættes hvor. Han siger bare vi skal fortælle om ham hjemme, lidt længere væk og resten af jorden. Det er dejligt at være en kristen, og det er fantastisk at Gud kan og vil bruge os.
(Filip)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar