søndag den 2. december 2012

Så er julen godt i gang….


Det er kun 2. december, men julen er allerede godt i gang her i Hurdal (som den sikkert også er i DK). I tirsdags startede vi så småt med, at juletræet på skolen skulle tændes. Inden da havde vi en god sneboldkamp, og det er især sjovt at se brasillianerne i gang i den ret uvante leg.


Jofrid og Inger-Helene siger, at vi skal råbe endnu højere, for at lyset kan blive tændt.


Mange af de norske og danske børnesange og julesange er næsten ens, så det var hyggeligt at lege og danse rundt om træet. Bagefter var der nogen, der havde lavet en lille skattejagt til børnene, (de tre der jo er på skolen) og det gik de meget op i. Præmien var en slikpose fra ”julemanden”, så det var jo perfekt for vores slik-glade børn!
Elisabeth læser sig igennem den første norske besked, så skattejagten kan begynde.


Traditionen tro skulle der laves juledekorationer og adventslys inden 1. december. Det blev dog noget anderledes i år. Adventslysene blev til en billig gør-det-selv udgave efter egen fattig kreative tankegang, da jeg nægtede at betale den høje pris for den type lys jeg normalt ville købe. Så resultatet ses her..




Kalenderlys blev der lavet tre af: 1 af hver af børnene til os selv, og 1 til skolen. For længe siden havde jeg plukket noget flot lav ved Niclas og Cecilies hytte, for jeg elsker lav! Det blev så også det eneste naturlige i de dekorationer. Vi var nemlig ikke så kvikke, at vi fik samlet mos, gran og kogler, inden der faldt 10-15 cm sne og blev rigtig koldt… Så vi droppede at få mere grønt og nøjedes med lys, lav og lidt julepynt, der var efterladt i huset. Ikke engang ler eller oasis kunne vi skaffe, selvom Filip var på jagt efter det i et par butikker. Så vi lavede noget modellervoks, og børnene fik lavet nogle dekorationer, som de hyggede sig med… og det er vel vigtigere end resultatet;-)



Endelig kom 1. december, som børnene havde glædet sig meget til! De var meget overraskede over, at der var hængt noget op med gaver til hver dag… For det kunne Bedste vel ikke have haft med herop i kufferten!??! Men jo det kunne hunJ Så der var stor glæde.


Tænk, at Bedste havde haft alle de gaver med herop i kufferten! Skønt!


Også chokoladekalender kan stadig skabe stor lykke…




Senere på dagen fik vi besøg af Niclas, Cecilie, Tristan og Elise. Begge børnene havde skoldkopper, så det var flot, at de alligevel kom. Vi havde en hyggelig dag sammen, og Elisabeth var endnu engang helt vild efter at hygge med Elise, og denne gang prøvede hun noget nyt –bæresele – meget stolt!




Idag har vi prøvet en ny, og måske mere norsk, tradition. At lave peberkagehus. Det lavede vi sammen med Thomas, Camilla og Samuel. Det var sjovt at lave, og en stor udfordring at få det til at hænge sammen… Som altid var det rigtig hyggeligt at være sammen med dem.

Koncentreret arbejde..

.
Peberkagehusene er til afkøling på terrassen for at få glasuren til at tørre. Elisabeths perfektionisme viser sig på det nærmeste hustag. 

                                                                         (Christina)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar