onsdag den 18. september 2013

At købe møbler i Piura

Groft sagt er der to muligheder, når der skal købes møbler. Den ene er de smarte almindelige møbler, der ofte ligner dem, man kan få i DK. Ofte lavet af laminat og med en begrænset levetid… Sådan et skoskab har vi købt, og det hed ”La Danesa / Danskeren” og kom sjovt nok fra DK.  Den anden mulighed er at gå hen til tømrerne og købe deres håndlavede møbler, eller bestille det som man ønsker. Forunderligt nok er det billigere, men det må vel hænge sammen med en uforståelig interesse for de masseproducerede uholdbare importerede møbler. Vi fandt så den her friske, imødekommende og dygtige tømrer, Lino, der nu har lavet senge og natborde til os, og er i gang med sofabord og skabslåger.

Mon ikke Lasse, Kurt og andre fagfolk vil give os ret i, at dette er flot håndværk?? 

 En mere detaljeret beskrivelse af forløbet omkring et sådan køb kommer her, til ære for de handels eller håndværksinteresserede:
Du kommer hen til tømreren og hilser og snakker lidt om, hvordan det går. Efter lidt tid kommer du ind på, hvilket type møbel, du gerne vil have lavet. Så ser I sammen lidt på de typer træ han har stående. I aftaler mere nøje, hvordan møblet skal laves mht mål osv. Derefter forhandles prisen, dette kan i nogle tilfælde tage et par dage. Til sidst skrives en detaljeret kvitering, og du betaler noget af beløbet, så han har noget at komme i gang med. I aftaler hvor mange dage arbejdet kommer til at tage. Her kommer det peruvianske så ind i billedet. Vi har endnu ikke prøvet at det antal dage passede. Ligemeget om de siger 7, 10 eller 14 dage passer det vist aldrig. Et par dage før den aftalte dato begynder du så at besøge din søde tømrer for at høre, hvordan det går med møblet. Besøg ham gerne hver anden eller tredje dag, for lige at høre, hvordan det går…. Der kan være mange grunde og forklaringer, og det trækker ud. MEN langt om længe lykkedes det! Formodentlig efter det dobbelte af den aftalte tid. Møblet er færdigt og kan hentes. Her ser I, hvordan det lykkedes os at få 7 senge hjem til os, volontører og gæster.


Sådan er nogle ting lidt anderledes her i landet og kræver lidt mere tålmodighed!
(Christina)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar